нов Луксозен комплекс Бул. Тодор Каблешков  с Акт 14 


В сградата се продават: 2-СТАЕН, 3-СТАЕН, 4-СТАЕН И ГАРАЖИ цени без ддс 

Отопление: ГАЗ

 модерна жилищна сграда в градска среда, разположена в един от най-перспективните южни столични квартали Борово– Манастирски ливади ,  в подножието на Витоша.

С отлично местоположение в близост до кръстовището на бул. Тодор Каблешков с бул. България, сградата разполага едновременно с удобна връзка до центъра на града и широк панорамен изглед към планината.

Със своите петнадесет етажа, сградата е проектирана така, че да предложи на жителите си високо ниво на комфорт чрез функционални разпределения и прилагане на качествени строителни системи и материали.

локация:

  • 1 мин. с кола до бул. България
  • 2 мин. до „България Мол“
  • 5 мин. до Южен Парк
  • 7 мин. до Витоша планина
  • 10 мин. до центъра на София

Сградата се състои от:

  • Апартаменти – 78
  • Паркинг на ниво сутерен – 49 паркоместа
  • Открити места за паркиране – 33 паркоместа
  • Ресторант – 1
  • Магазини на ниво партер – 2 предвидени помещения
  • Технически помещения
  • Общи помещения

Архитектурен проект

 елегантен и силует допринасят за открояването  на фона на другите сгради .

Сградата е проектирана с изчистени и функционални разпределения и съвременно решение на фасадата.

Архитектурният проект е дело на екипа на Студио Танков Архитекти.

Сградата е разположена в парцела и решена във вертикално отношение по начин, осигуряващ възможността всички жилища да се възползват от уникалното съчетание на трите фактора на средата – благоприятно географско изложение, панорама към Витоша и свободна пространствена перспектива.

Тази, рядко срещана за интензивно урбанизираната територия на столицата, комбинация от външни фактори предопределя както функционалното разпределение на отделните жилища, така и концепцията на дизайна на фасадата.

удобства

Реализацията на тази пълноценна и непреходна във времето взаимовръзка между вътрешни пространства и външна среда изисква използването на безкомпромисни в качеството си съвременни строителни системи и материали. В изпълнението на сградата и фасадата са заложени интегрирани проектни и системни решения, осигуряващи едновременно висока енергийна ефективност, физическа здравина и висок комфорт. За повече информация относно конкретните особености по отношение на изпълнението, можете да се обърнете към наш представител или да посетите нашия шоурум.

  • Контролиран достъп
  • Видео наблюдение и охрана
  • Ресторант и румсървис
  • Подземен и надземен паркинг
  • Детска площадка
  • Лесен достъп до градски транспорт

Околна среда

Основна цел на проекта e високото качество на живеене. Тя намира реализация както в рамките на апартаментите, така и в изграждането на качествена околна среда. Приложено е ландшафтно решение с преобладаващо озеленяване от висока дървесна растителност около сградата. Ландшафтната композиция  създава усещането за кътче от планината Витоша, пренесено в близост до градските артерии. Наличието на зони за отдих, детска площадка и градина към ресторанта допълват пълноценната паркова среда. Този „лукс“ за съвременна София е важен за всички, които ценят съчетанието на уюта и сигурността на собствения дом с хармонията и спокойствието на природата.

Сградата е решена с 15 етажа,

от които 14 надземни (включително един подпокривен) и 1 подземен етаж.

На партерното ниво са предвидени ресторант с капацитет за 40 човека и магазинни площи.

Те разполагат с отделни входове от основния на жилищната част на сградата за допълнително спокойствие на живеещите.

Жилищните етажи се обслужват от два асансьора за 10 и 13 лица, както и от стълбищна клетка. Сградата разполага и с външно метално евакуационно стълбище, което е разположено в югозападния й край и е достъпно от всеки етажен коридор.

Технически данни 

  • ПРОЕКТНА РЕАЛИЗАЦИЯ
    Реализацията на тази пълноценна и непреходна във времето взаимовръзка между вътрешни пространства и външна среда налагат използването на безкомпромисни в качеството си съвременни строителни системи и материали. В изпълнението на сградата и фасадата са заложени интегрирани проектни и системни решения, обуславящи едновременно висока енергийна ефективност, физическа здравина и висок комфорт. Някои от характерните особености по отношение на изпълнението, водещи до преки ползи за обитателите по отношение на жизнения стандарт на обитаване са:
    • Вентилируема окачена фасада с HPL (High Pressure Laminate) плоскости с дървесен фладер и фиброциментови плоскости с полипропиленови фибри и грапава повърхност за разбиване на дъждовните капки и лесно самопочистване на фасадата от прах и мазни изпарения в атмосферата. Топлоизолацията се осигурява от 12 см минерална вата.
    • Алуминиева дограма от реномиран немски производител, отговаряща на най-високия клас по европейските спецификации по отношение на топло- и шумоизолация, въздухо- и водонепроницаемост. Специално проектирана с допълнителни вътрешни изолатори, многокамерни EPDM централни уплътнения и полиамиди.
    • Двукамерен, трислоен стъклопакет с високо светлопреминаване при ниска топлопроводимост и с най-добър соларен фактор за конкретното местоположение, гарантиращ защита от преминаване на вредните лъчи и прегряване на помещенията.
    • Понижение на нивото на плочата на терасите с цел осигуряване възможност за монтаж на декинг система и равен преход м/у вътрешно и външно пространство без наличието на прагове и бордове при витрините.
    • Еластифицирани шумоизолационни плочи, монтирани под подовата замазка на жилищата, осигуряващи висока степен на звукоизолация и редуциращи в максимална степен ударния шум и топлопреминаването през подовата конструкция между жилищата.
    • Здрави, качествени, луксозни материали в интериора на общите части и висок клас асансьори ( 2 бр. – за 8 и 10 лица)
  • СТРОИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ
    Сградата е проектирана с монолитна, стоманобетонна, скелетно-безгредова конструкция с вертикални носещи елементи от стоманобетонни колони и шайби. Ограждащите страни се предвиждат да се изпълнят от тухлена зидария с дебелина 25 см и външна топлоизолация от EPS/минерална вата 10 см. Вътрешните преградни стени в отделните жилища са с дебелина 12 см и се изпълняват от тухлена зидария. Покривните и фасадните плоскости ще бъдат изпълнени със съответните изолации и мазилки, осигуряващи комфорт на обитаване, цялост и дълговечност на конструкцията.
    Сградата ще бъде газифицирана. Отоплението в сградата и осигуряването на битова гореща вода се осъществява чрез индивидуални за всяко жилище газови котлета.
    Водоснабдяването на обекта за битово-питейни нужди ще е от уличен водопровод. Меренето на изразходваната вода за всеки консуматор ще е с индивидуални водомерни възли с импулсни изводи за дистанционно отчитане, монтирани в инсталационните шахти, а отчитането на водомерите ще е в общото помещение при общия за сградата водомерен възел. Заустването на битовите и дъждовни води от сградата ще става в уличната канализация.
  • Противопожарна безопасност
    Строежът представлява жилищна сграда и се приравнява към клас функционална пожарна опасност (КФПО) Ф1, подклас Ф1.3. Ресторантът на партера се приравнява към КФПО Ф3, подклас Ф3.2. Гаражите са КФПО Ф5, подклас Ф5.2 и категория по пожарна опасност Ф5В.
    Конструкцията на сградата е негорима, стоманобетонна. Не се използват метални и дървени носещи елементи. Покривната конструкция е негорима, стоманобетонна. Достъпът до покрива на сградата се осигурява чрез изход от стълбищната клетка на последното ниво посредством люк.
    Вътрешното евакуационно стълбище е двураменно, с естествено осветяване през фасадата на всеки етаж. Широчината на стълбищните рамена е 1.35 м. Крайният евакуационен изход на сградата е с врата, отваряща се по посока на евакуацията с размери 120/220, в съответствие с изискванията на чл. 41 от НСТПНОБП.
  • РЕШЕНИЯ ЗА ДОСТЪП
    Достъпът до сградата чрез бул. Тодор Каблешков и близостта ѝ с бул. България осигурява изключително бърза комуникация на живущите с центъра на града и с кварталите от цялата южна дъга на София. На свое разположение ще намерите комфортен наземен паркинг с 33 паркоместа и подземен паркинг с капацитет от 49 паркоместа, като по-голямата част от тях са разположени в самостоятелни гаражни клетки. Достъпът към подземния паркинг се осъществява чрез широка двулентова рампа, осигуряваща комфортно и свободно придвижване на автомобилите, дори и в пиковите сутрешни часове. Сградата разполага в партерното си ниво с търговски помещения, в които ще се развият необходимите услуги за удобното ежедневие на жителите на 63 RESIDENCE. На всички следващи тринадесет етажа се разполагат общо 78 бр. апартаменти. Жилищните етажи се обслужват от едно вертикално комуникационно ядро, състоящо се от стълбищна клетка и два асансьора за 8 лица (630 кг) и 10 лица (1000 кг). Външно метално евакуационно стълбище е разположено в югозападния край на сградата, достъпно от всеки етажен коридор и осигуряващо най-високо ниво на аварийна евакуация.